Over ons

De SprookjesClub is een onderdeel van Capfun de Sprookjescamping.

Op het mooiste plekje zoals de Sprookjescamping ook wel genoemd wordt, wonen tien sprookjesfiguren. Zij beleven elke dag nieuwe magische avonturen en zijn sprookjesvrienden voor het leven!

Het is ooit allemaal begonnen met een dapper meisje genaamd Hannah de Heldhaftige. Omdat ze altijd al een prinses in een kasteel had willen zijn, besloot ze op een dag op zoek te gaan naar het mooiste plekje op de wereld. "Doeiouwekoei" zei Hannah tegen iedereen. Ze pakte haar Knuffelbeer Bumpie en ging op reis.

Onderweg ontmoette ze deze nieuwe vrienden:

Tati is een lieve toverfee die altijd probeert te toveren, maar helaas gaat dat niet altijd volgens plan. Ze heeft altijd zin om lekker te kletsen onder het genot van een kopje thee!

Droesem de Draak is een spontaan draakje die wel van een feestje houdt. De spekjes zijn nooit ver uit zijn buurt en met hem is het altijd gezellig. Maar een beetje onhandig is ie soms wel.

Kabor de Kabouter is een oude wijze kabouter en hij is erg goed in koken. Zijn lievelingssoep is Paddenstoelensoep en die maakt hij dan ook regelmatig.

Lodewijk de Kikkerprins is al jaren op zoek naar zijn droomprinses en hij denkt dat Hannah de Heldhaftige dit is. Hij gedraagt zich zeer koninklijk en denkt dat een kus door een prinses van hem een prins maakt. Hannah heeft hem al eens gekust, maar er gebeurde niets…

Maartje Mensbloem is een heel verlegen bloemetje en de beste vriendin van Tati de Toffe Toverfee. Zij houdt erg van bloemen en de natuur.

Wanda de Waterelf behoort tot het Elfenvolk. Zij is erg muzikaal en kan heel erg goed dansen. Zij is een stoer elfje, omdat zij als enig waterelfje bij de mensen durft te komen. Ze zou graag net zo heldhaftig en dapper willen zijn als Hannah.

Bumpie de Beer is Hannah’s beste en trouwste vriend en gaat overal met haar naartoe. Hij woont ook bij Hannah in het kasteel. Bumpie houdt heel erg van pannenkoeken en van slapen. Het is de liefste knuffelbeer van het land.

Buddy Brave ofwel Boudewijn is de reislustige broer van Hannah de Heldhaftige. Hij heeft letterlijk de hele wereld over gereisd en heeft de meest fantastische avonturen beleefd. Toch is uiteindelijk het mooiste plekje, bij zijn zusje, de plek waar hij zich thuisvoelt.

Botterbaas is een botterik en probeert altijd Hannah te verslaan. Hij wil graag heersen over het mooiste plekje, maar Hannah is gewoonweg te heldhaftig.

Deze tien vrienden maken op het mooiste plekje dagelijks nieuwe avonturen mee. Als jullie de vrienden in het echt willen ontmoeten, komen jullie toch gezellig een keer kamperen op de Sprookjescamping.